Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
A KÖRNYEZETTUDATOSABB ÉLETET VÁLASZTOD
Pure Planet Boxaink közül a rendelési időszakban választhatsz.
MI ÖSSZEÁLLÍTJUK NEKED A CSOMAGOD
Termékeinket havonta megújuló tematika szerint válogatjuk.
...ÉS KIDERÜL, MIT REJT A DOBOZ
A meglepetés várhatóan a hónap végén érkezik meg hozzád.
RENDELÉSEDET MÉG ENNYI IDEIG ADHATOD LE
Nap
Óra
Perc
Másodperc

Küldetésünk

A Pure Planet Box Magyarország legelső környezettudatos meglepetésdobozaként indult, mely webshoppá fejlődte magát. Ahogy a kezdetek óta, úgy most is, létrehozását a változás erejébe vetett hitünk motiválta.

A változás bár szükséges, de nem mindig könnyű folyamat. Mi ebben szeretnénk segítséget nyújtani mindazoknak, akik számára akár egy kicsit is fontos a környezetvédelem, és szeretnének változtatni az eddigi szokásaikon, de nem tudják, hol kezdjék el. Havonta megújuló, tematikus meglepetéscsomagjainkkal ezt a változási folyamatot támogatjuk. Webshopunkban pedig mindenki kedvére válogathat a hétköznapokban fontos, környezettudatos életmódhoz szükséges termékeink közül 

Napjaink talán egyik legjelentősebb kihívását a bolygónk megmentése jelenti mindannyiunk számára. 

A globalizáció számos előnnyel járt és rengeteg kényelmi faktort hozott az életünkbe. Gondoljunk csak bele! Mennyivel könnyebb ma utazni, mint ezelőtt akár 20-50 évvel, mennyivel egyszerűbb haladni a korral, és automatizálni számos otthoni teendőt, melyet korábban senki nem végzett volna el helyettünk. Ma már nem csak mosógéppel mosunk, de ha vannak megfelelő eszközeink, a hűtőnk akár ránk is szól, hogy fogyóban vannak készleteink, s ha szeretnénk, akár be is vásárol helyettünk. 

Mindez már nem elképzelhetetlen, s ami ma még science fiction, az holnapra egy csapásra valósággá válhat. Tagadhatatlan, hogy a technológia segítségével egy könnyebb, komfortosabb életet élhetünk.

Azonban egyre tisztábbá válik mindenki számára, hogy mindez nem fenntartható, s a számos előny, melyet a gyors és folyamatos fejlődésnek köszönhetünk, viszonylag lassan, de biztosan zsákutcába vezetett  minket.

Mint tudjuk, minden csoda három napig tart, s “ami nem tarthat örökké, az nem fenntartható” - erre figyelmeztet Sir David Attenborough legújabb dokumentumfilmjében, és ha még csak most ismerkedünk a környezetvédelemmel, és mindennel, ami ezzel kapcsolatos, nem is ajánlhatnánk jobb, s hitelesebb szakirodalmat, mint Sir David Attenborough műveit, aki az egész életét a természet csodálásának és megóvásának szentelte.

Emlékszem, amikor középiskolás voltam, s az érettségire készültem, az egyik óránkon szemben találtuk magunkat a nagy kérdéssel, mi szerint, “mik leszünk, ha nagyok leszünk?”

Akkor, 18 évesen, hatalmas önbizalommal jelentettem ki, hogy én bizony tanár leszek, amire ezt a választ kaptam: “Szükségünk van az őrült hősökre”. Több mint egy évtized eltelt azóta, s én nem lettem tanár, azonban ez a mondat egy életre az agyamba égett, az életem része maradt. Azt viszont legvadabb álmaimban sem gondoltam volna, hogy 2021-ben épp a környzetvédelembe, s a fenntarthatóságba vetett hitemnek köszönhetően válok majd igazi őrültté...s remélhetőleg, egy napon majd hőssé is :) 

Hiszen semmi sem egyértelműbb annál, hogy a környezetet, ahol élünk, tiszteletben tartjuk, megőrizzük, s tisztán tartjuk önmagunk és mások számára egyaránt. 

Mindez azonban közel sem annyira egyszerű ma, amikor a kényelem az egyik leginkább magától értetődő dolog az életünkben. Tudjuk, hogy erről lemondani nem könnyű, hiszen a saját bőrünkön is tapasztaljuk, és tudjuk, hogy rengeteg ember van, akinek ez még nem sikerült, sőt! Olyanokat is ismerünk, akiknek egyszerűbb ellenállni, s bolondnak nézni azokat, akik hisznek egy szebb  jövőben, mint szembenézni a zord valósággal és megérteni azt, hogy a változás az egyéneken IS múlik.

Az egyénekből álló közösségek erejét a történelem során is megismerhettük már. Egyetlen demonstráció. Valahogy így indult a nők egyenjogúságáért zajló küzdelem. Egyetlen át nem adott hely a buszon, ami egycsapásra híressé tette Rosa Parksot, aki ezzel az első látásra jelentéktelen tettel vonult be, emelt fővel, a történelemkönyvekbe az afroamerikai polgárjogi mozgalom idején. Ezek azok az apró tettek, amikre könnyű azt mondani, hogy “egy fecske nem csinál nyarat”, s legyinteni az egészre abban a kényelmes tudatban, hogy egyedül nem tehetünk semmit egy jobb világ megteremtéséért. Apró tettek, amik emlékeztetnek minket, hogy mekkora jelentőséggel bírhat minden döntésünk, amit egy szerethetőbb, emberibb világ megteremtése motivál. Apró tettek, amik emlékeztetnek minket arra, hogy  döntéseink nem csak a jelenre, sőt kiváltképp nem a jelenre, hanem sokkal inkább a jövőre vannak hatással. Hiszen mind a nők, mind az afroamerikaiak egyenjogúságáért a mai napig tart a küzdelem, ahogy számos egyéb nemes ügyért is nap mint nap harcolunk akár hosszú évtizedek óta, hiszen egy kultúra megteremtése, a szokásaink, berögződéseink, nevelésünk, értékrendszerünk átformálása, vagy megreformálása nem megy egyik napról a másikra, s ez így rendben is van. Az alkotás fájdalmas, s fenséges egyszerre, s Te, aki éppen az alkotásra vágyva, az  első lépések megtétele előtt állsz, ezekre vállalkozol. Hogy könnyű lesz-e az út? Csak rajtad múlik. Azon, hogy hajlandó vagy-e elfogadni, hogy a változás időt igényel, s nem a tökéletesre törekszünk, hanem arra, hogy a gondolatokat cselekvés kövesse, ahol a legapróbb tett ugyanolyan fontos, mint bármely másik. 

Ha próbáltál már nagy változtatást eszközölni korábban az életedben, akkor nagyon jól tudod, hogy a győzelemhez kitartás szükséges, a kitartáshoz motiváció, a motiváció fenntartásához pedig sikerélmény. 

Vegyünk egy egyszerű példát, a fogyókúrát - szinte mindenki próbált már fogyókúrázni, vagy többet sportolni életében. Azonban sokan ott véreznek el, hogy egyszerűen csak vékonyabbak, csinosabbak, sportosabbak szeretnének lenni, s a cél elérése érdekében, nagy lendülettel hirtelen túl sok mindenről mondanak le, köztük olyan dolgokról is, amikről nem is feltétlenül szükséges. Ráadásul a legtöbben csak a végső célt ismerik, az utat, ami elvezeti őket hozzá viszont nem, így ha az első pár kiló leadása után hirtelen megrekednek néhány hétre, vagy akár hónapra egy bizonyos szinten, akkor a végső cél elérhetetlenné válik, s a motiváció alábbhagy. 

Hulladékmentesen élni nem könnyű. S könnyű távolinak érezni a teljes hulladékmentességet magunktól akkor, amikor csak annyit teszünk, hogy a naponta megvásárolt ásványvíz helyett magunkkal visszuk a vizet, azonban fontos megérteni, hogy a misszió, a cél, ami a szemünk előtt lebeg egy hosszú utazás végén vár ránk. A profi sportolók pedig ettől is tovább mennek, ugyanis számukra a cél elérése mindig csak egy újabb mérföldkő, amit azért hajszolnak, hogy aztán újabb célokat tűzzenek ki maguk elé. 

Két jó hírem is van:

1. a Zero Waste életmód kialakítása nem verseny. Itt csak rajtad múlik, hogy meddig mész el, mikor válsz elégedetté a teljesítményeddel és az új szokásaiddal. 

2. Legyen végül az utad bármilyen rövid vagy hosszú, mindenképpen hőssé válsz, hiszen egy olyan ügyért tettél fontos dolgokat, amely mindannyiunk életét befolyásolja. Légy hálás magadnak ezért, mi is azok vagyunk!


 
Küldetésünk

A Pure Planet Box Magyarország legelső környezettudatos meglepetésdobozaként indult, mely webshoppá fejlődte magát. Ahogy a kezdetek óta, úgy most is, létrehozását a változás erejébe vetett hitünk motiválta.

 

A változás bár szükséges, de nem mindig könnyű folyamat. Mi ebben szeretnénk segítséget nyújtani mindazoknak, akik számára akár egy kicsit is fontos a környezetvédelem, és szeretnének változtatni az eddigi szokásaikon, de nem tudják, hol kezdjék el. Havonta megújuló, tematikus meglepetéscsomagjainkkal ezt a változási folyamatot támogatjuk. Webshopunkban pedig mindenki kedvére válogathat a hétköznapokban fontos, környezettudatos életmódhoz szükséges termékeink közül 

50%-OS AKCIÓ!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque ultricies a nunc ac luctus. Maecenas justo sapien, vehicula at magna efficitur, hendrerit interdum tellus. Phasellus tellus tortor, luctus eu risus pulvinar, venenatis scelerisque metus. 

Őszi akció!

Tekintse meg reklámfilmünket!